Jesteś tutaj: Strona Główna/Oferta/Ciastka
Ciastka sztukowe. Monoporcje
Nasze ciastka sztukowe to zarówno tradycyjne kremówki, wuzetki czy hiszpany ale też nowoczesne monoporcje. Wszystkie staramy się robić tak aby było smacznie i pięknie! Część monoporcji nawiązuje do smaków tortów dzięki czemu jest możliwe przetestowania smaku tortu. Lekkie śmietany, pure owocowe, kremy budyniowe, serek mascarpone - to główne składniki jednak każdy element powinien stanowić "wartość dodaną" dla ciastka dlatego również dekoracja uzupełnia i smak i wygląd.
Po kliknięciu w zdjęcie rozwija się informacja z opisem i ceną.
Serce Saint-Tropez
Serce Saint-Tropez
Opis produktu
Mus marakuja, konfitura malinowa, mus czekoladowy, biszkopt czekoladowy. Całość oblana żelem pektynowym truskawkowym.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co nasz hitowy tort Saint Tropez. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z tego że jest oblana żelem truskawkowym oraz innym ułożeniem warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze jasny biszkopt
Imię róży
Imię róży
Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z serkiem mascarpone : jeden z kawą drugi lekki z kajmakiem, warstwa konfitury własnej roboty z pomarańczy, cieniutka chrupka karmelowa (zawiera orzechy). Całość oblana przeźroczystym żelem pektynowym
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny i ciemny
Karmazynowy przypływ
Karmazynowy przypływ
Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z czerwoną porzeczką, mus śmietanowy na białej czekoladzie , konfitura z czerwonej porzeczki.
Standardowo monoporcja jest spryskiwana barwionym na czerwono masłem kakaowym co tworzy matowy efekt zamszu na powierzchni.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny
Lawendowe wzgórze
Lawendowe wzgórze
Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z czarną porzeczką, mus śmietanowy na białej czekoladzie puree bananowym , konfitura z czarnej porzeczki.
Standardowo monoporcja jest spryskiwana barwionym na fioletowo masłem kakaowym co tworzy matowy efekt zamszu na powierzchni.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny
Niebo
Niebo
Opis produktu
Musy śmietanowe z białej czekolady z serkiem mascarpone - jeden z pulpą z mango, drugi lekkim z kajmakiem. Konfitura truskawkowa własnej roboty. Na spodzie biszkopt migdałowy z kakao a na nim chrupka warstwa z orzecha laskowego, czekolady i prażynek.
Niebo zwykle oblewamy glasażem w kolorze lekko różowym. Glasaż to błyszcząca polewa naszej roboty.
Zdjęcie są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Fragola
Fragola
Opis produktu
Musy śmietanowo-jogurtowy na bazie białej czekolady z pulpą truskawkową i warstwa jasna. Warstwa delikatnie zżelowanej pulpy truskawkowej. Na spodzie biszkopt.
Standardowo tort oblewany naszej roboty glasażem w kolorze czerwonym.
Dekoracja zależy od dostępności surowców i fantazji cukiernika :)
Łza Syreny
Łza Syreny
Opis produktu
Musy śmietanowe z białą czekoladą - jeden z pastą z orzecha laskowego drugi z pulpą z gruszki. Warstwa konfitury z czarnej porzeczki. Na spodzie ciemny biszkopt
Standardowo monoporcja jest oblewana zielonym glasażem
Gruszka
Gruszka
Opis produktu
Na spodzie czekoladowe brownie. Na nim mus śmietanowy na białej czekoladzie z pulpą z gruszki . W środku warstwa gruszki karmelizowanej z cynamonem.
Całość oblana zielonym glasażem z odrobiną pasty pistacjowej
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Pistacja
Pistacja
Opis produktu
Na spodzie czekoladowe brownie. Na nim mus śmietanowy na białej czekoladzie z pastą z pistacji 100% .
Całość oblana zielonym glasażem z odrobiną pasty pistacjowej
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Yogo
Yogo
Opis produktu
Nasza nowość - wiosna 2022
Spód z maślanej kruszonki z orzechami laskowymi i czekoladą. Mus śmietanowo-jogurtowy na bazie białej czekolady . Warstwa cytrynowego lemon curdu - rodzaj kremu cytrynowego z serkiem mascarpone. Warstwy śmietanowe przedzielone są finansjerem (biszkoptem) upieczonym z malinami mrożonymi .
Standardowe wykończenie- natrysk białą czekoladą
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
3Czekolady
3Czekolady
Opis produktu
Trzy cieniutkie biszkopty z czekoladą. Trzy musy czekoladowe śmietanowe z czekoladą białą, mleczną i ciemną. Z góry natrysk czekoladowy tworzący efekt zamszu.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Cygaretka
Cygaretka
Opis produktu
Musy śmietanowo chantily na bazie mlecznej czekolady z pastą z orzecha laskowego. Na spodzie delikatne ciasto kruche maślane.
Standardowo tort oblewany jest mleczną czekoladą. Dekoracją jest ciekawa szprycka tutką w kształcie łezki
Skarb Azteków
Skarb Azteków
Opis produktu
Musy śmietanowe na bazie czekolady białej i deserowej. Biszkopt orzechowy na spodzie i w środku.
Royal
Royal
Opis produktu
Biszkopt (beza) migdałowy, chrupka warstwa z orzecha laskowego czekolady i prażynek, musy śmietanowe na bazie czekolady białej i deserowej przełożone biszkoptem orzechowym
Tarta cytrynowa
Tarta cytrynowa
Opis produktu
Klasyka:)...Kruche maślane. Konfitura z pomarańczy. Krem cytrynowy z serkiem mascarpone. Na górze beza włoska opalana płomieniem. Zwykle górę posypujemy liofilizatem z cytryny która dodaje kwasowości
Dwie wielkości : średnica 7 i 9 cm
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Kremówka
Kremówka
Opis produktu
Cóż... całe historie są tworzone wokół tego ciastka. U nas prosto:) ciasto francuskie (niby proste ależ jaka to jest walka aby było delikatne, odpowiednio zlistkowane itd, itp). Między dwoma takimi blatami z ciasta francuskiego krem budyniowy.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
W-Z
W-Z
Opis produktu
Biszkopty kakaowe. Bita Śmietana. Na górze cieniutka warstwa czekolady. Kolejna klasyka. Z Wikipedii...: Nazwa deseru powstała na przełomie lat 40. i 50. XX wieku, prawdopodobnie od warszawskiej trasy W-Z, w pobliżu której znajdowała się jedna z cukierni. Według innej teorii nazwa „wuzetka” pochodzi od skrótowca: „WZC”, którego rozwinięcie to „wypiek z czekoladą” albo „WZK” czyli „wypiek z kremem”.
Czarodziej
Czarodziej
Opis produktu
Biszkopty kakaowe. W środku bita śmietana z kakao. Wiśnie. Na górze biała bita śmietana.
Hiszpan
Hiszpan
Opis produktu
Dwie bezy. Pomiędzy nimi bita śmietana. Nic dodać...nic ująć...
Beza z owocami
Beza z owocami
Opis produktu
Beza na spodzie. Bita śmietana. Owoce- różne , zależnie od dostępności, sezonu itd. Dwie wielkości, dwie ceny:)
Dakłaz
Dakłaz
Opis produktu
Dwie bezy. Bita śmietana z budyniem i serkiem mascarpone - kawowa i kajmakowa. Owoce suszone, zalewane alkoholem : daktyle, żurawina. Orzechy
Napoleon
Napoleon
Opis produktu
Ciasto francuskie. W środku krem na białku z cukrem.
Babeczka kajmakowa
Babeczka kajmakowa
Opis produktu
Kruche gniazdko średnica 6,5 cm, krem kajmakowy
Babeczka miodowa
Babeczka miodowa
Opis produktu
Kruche gniazdko, krem kajmakowy
Tarta z bakaliami
Tarta z bakaliami
Opis produktu
Kruche maślane. W środku bakalie, karmelizowane z miodem. Orzechy włoskie, laskowe, morela, żurawina, migdały
Pischingier
Pischingier
Opis produktu
Teoretycznie klasyka gatunku ale tu mamy wafel ciemny - kakaowy. Przełożenie - kajmak
Nugat z orzechem laskowym
Nugat z orzechem laskowym
Opis produktu
Na spodzie ciemny, kakaowy wafel. Na nim klasyczny nugat lwowski. Na nim orzechy które są zalane nugatem z orzecha laskowego
Jeżyk
Jeżyk
Opis produktu
Musy śmietanowo chantily na bazie mlecznej czekolady z pastą z orzecha laskowego. Na spodzie ciasto korzenne z czarną porzeczką.
Czarna porzeczka, w formie przecieru , jest też do wylania z pipetki. W środku czeka też karmelowa wkładka