Jesteś tutaj: Strona Główna/Oferta/Drożdżówki
Drożdżówki
Dla niektórych "tylko" drożdżówki dla nas "aż" Drożdżówki. Zależy nam żeby ta część naszej oferty, często traktowana nie jako "deser" ale jako uzupełnienie posiłków była dobrej jakości. Ciasto drożdżowe bez kompromisów (dużo jaj, masło, bez polepszaczy), różnorodność ciekawych smaków (od tradycyjnych kołaczy do połączenia marcepanu z wiśnią jako reminescencja wizyty w fabryce marcepanu), świeżość (wyroby często są jeszcze ciepłe- zaczynamy rano nie wieczorem...:)
W tej sekcji są też
- półfrancuskie drożdżowe ( ciasto drożdżowe przekładane masłem , podobnie jak ciasto francuskie) z np serem czy białym makiem
- rożki presburskie - połączenie ciasta drożdżowego z kruchym - ciekawe...
- Pączki !
- inne wyroby sztukowe
Drożdżówka z serem
Drożdżówka z serem
Opis produktu
Tradycyjna drożdżówka z serem. Dobre ciasto i ser dobrej jakości, tłusty (to ważne - ser ma stabilną dobrą jakość i odpowiednią kwasowość), nie mielony - dobre rozrobienie w maszynie wystarczy aby uzyskać odpowiednią teksturę a dodatkowo mamy kontrolę nad odpowiednią konsystencją.
Drożdżówka z jabłkiem
Drożdżówka z jabłkiem
Opis produktu
Dobre ciasto drożdżowe i prażone jabłko (dobre:)
Ze względu na to że poszczególne sztuki różnią się wielkością. drożdżówki są sprzedawane na wagę. 1 szt wychodzi ok 2,2 zł
Drożdżówka z białą czekoladą
Drożdżówka z białą czekoladą
Opis produktu
Dobre ciasto drożdżowe i krem z białej czekolady
Jedna z tych nieoczywistych propozycji.
Drożdżówka z cynamonem
Drożdżówka z cynamonem
Opis produktu
Dobre ciasto drożdżowe i masa kakaowo-cynamonowa
Drożdżówka z różą
Drożdżówka z różą
Opis produktu
Dobre ciasto drożdżowe z różą (marmolada wieloowocowa z różą - to samo co w pączkach)
Półfrancuskie z serem
Półfrancuskie z serem
Opis produktu
Ciasto półfrancuskie drożdżowe czyli ciasto drożdżowe przekładane masłem podobnie jak ciasto francuskie. Dzięki temu ciasto jest bardziej "bogate" niż zwykłe drożdżowe i po wypieczeniu ma oddzielone warstwy (listki). Nie jest to ciasto francuskie...
Ser dobrej jakości, tłusty (to ważne - ser ma stabilną dobrą jakość i odpowiednią kwasowość), nie mielony - dobre rozrobienie w maszynie wystarczy aby uzyskać odpowiednią teksturę a dodatkowo mamy kontrolę nad odpowiednią konsystencją.
Półfrancuskie z białym makiem
Półfrancuskie z białym makiem
Opis produktu
Ciasto półfrancuskie drożdżowe czyli ciasto drożdżowe przekładane masłem podobnie jak ciasto francuskie. Dzięki temu ciasto jest bardziej "bogate" niż zwykłe drożdżowe i po wypieczeniu ma oddzielone warstwy (listki). Nie jest to ciasto francuskie...
Nadzienie to biały mak z bakaliami i miodem.
Ten produkt przypomina słynne rogale z Wielkopolski ale o tym sza....:)
Produkt jest sprzedawany na wagę co jest spowodowane tym że poszczególne sztuki mogą różnić się wagowo. Jedna sztuka średnio wychodzi 3,8-5 zł/ szt
Półfrancuskie z wiśnią i marcepanem
Półfrancuskie z wiśnią i marcepanem
Opis produktu
Ciasto półfrancuskie drożdżowe czyli ciasto drożdżowe przekładane masłem podobnie jak ciasto francuskie. Dzięki temu ciasto jest bardziej "bogate" niż zwykłe drożdżowe i po wypieczeniu ma oddzielone warstwy (listki). Nie jest to ciasto francuskie...
W ciasto jest zawijany marcepan i konfitura z wiśni
Produkt jest sprzedawany na wagę co jest spowodowane tym że poszczególne sztuki mogą różnić się wagowo. Jedna sztuka średnio wychodzi 2-2,5 zł/ szt
Drożdżówka mini ze budyniem i maliną
Drożdżówka mini ze budyniem i maliną
Opis produktu
Drożdżówka mini z budyniem i konfiturą malinową. Dobre ciasto i ser dobrej jakości, tłusty (to ważne - ser ma stabilną dobrą jakość i odpowiednią kwasowość), nie mielony - dobre rozrobienie w maszynie wystarczy aby uzyskać odpowiednią teksturę a dodatkowo mamy kontrolę nad odpowiednią konsystencją. Konfitura malinowa
Pączek
Pączek
Opis produktu
Pączek. Tradycyjne ciasto drożdżowe, bez polepszaczy, przyśpieszaczy itd. Jaja, masło, cukier, mąka i tyle. Nadzienie różane czyli coś co powstaje z płatków róży połączonych z cukrem. Coś co jest w dzisiejszym cukiernictwie surowcem coraz bardziej rzadkim. Pączek jest oblany pomadą (lukrem). Pomimo tego że nie jest to zbyt lekka przekąska powinno się go jeść z przyjemnością bez odczucia "ciężkości". My smażymy pączki w smalcu który musi być dobrej jakości, filtrowany oraz świeży!!!
Tofi oczko
Tofi oczko
Opis produktu
Nie jest to drożdżówka ale podobne :) Ciasto kruche, z wylanym na górze tofi. Pod tofi jest odrobina róży a na górze wisienka. Prawie jak na torcie :)
Precelek żółtkowy
Precelek żółtkowy
Opis produktu
Nie jest to drożdżówka ale podobne. Ciasto kruche, bardzo bogate, bardzo kruche. Niby niewiele się tu dzieje a dobre to jest:)
Francuskie ze śliwką
Francuskie ze śliwką
Opis produktu
Ciasto francuskie a na nim owoce sezonowe śliwki lub truskawki.
Pączek mini
Pączek mini
Opis produktu
Pączek mini- mniejsza wersja standardowego. Takie same ciasto, ta sama doza róży. Tradycyjne ciasto drożdżowe, bez polepszaczy, przyśpieszaczy itd. Jaja, masło, cukier, mąka i tyle. Nadzienie różane czyli coś co powstaje z płatków róży połączonych z cukrem. Coś co jest w dzisiejszym cukiernictwie surowcem coraz bardziej rzadkim. Pączek jest oblany pomadą (lukrem). Pomimo tego że nie jest to zbyt lekka przekąska powinno się go jeść z przyjemnością bez odczucia "ciężkości". My smażymy pączki w smalcu który musi być dobrej jakości, filtrowany oraz świeży!!!
Nie zmieniamy ceny na Tłusty Czwartek ale jeżeli, przy większych ilościach, zamówienie jest wraz z dostawą wtedy dostawa jest doliczana do ceny pączka i jest kalkulowana indywidualnie.
Bułeczka maślana
Bułeczka maślana
Opis produktu
Tradycyjne ciasto drożdżowe, bez polepszaczy, przyśpieszaczy itd. Jaja, masło, cukier, mąka i tyle.