Jesteś tutaj: Strona Główna/Oferta/Ciastka
Ciastka sztukowe. Monoporcje
Nasze ciastka sztukowe to zarówno tradycyjne kremówki, wuzetki czy hiszpany ale też nowoczesne monoporcje. Wszystkie staramy się robić tak aby było smacznie i pięknie! Część monoporcji nawiązuje do smaków tortów dzięki czemu jest możliwe przetestowania smaku tortu. Lekkie śmietany, pure owocowe, kremy budyniowe, serek mascarpone - to główne składniki jednak każdy element powinien stanowić "wartość dodaną" dla ciastka dlatego również dekoracja uzupełnia i smak i wygląd.
Po kliknięciu w zdjęcie rozwija się informacja z opisem i ceną.
Serce Saint-Tropez
Serce Saint-Tropez

Opis produktu
Mus marakuja, konfitura malinowa, mus czekoladowy, biszkopt czekoladowy. Całość oblana żelem pektynowym truskawkowym.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co nasz hitowy tort Saint Tropez. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z tego że jest oblana żelem truskawkowym oraz innym ułożeniem warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze jasny biszkopt
Imię róży
Imię róży

Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z serkiem mascarpone : jeden z kawą drugi lekki z kajmakiem, warstwa konfitury własnej roboty z pomarańczy, cieniutka chrupka karmelowa (zawiera orzechy). Całość oblana przeźroczystym żelem pektynowym
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny i ciemny
Karmazynowy przypływ
Karmazynowy przypływ

Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z czerwoną porzeczką, mus śmietanowy na białej czekoladzie , konfitura z czerwonej porzeczki.
Standardowo monoporcja jest spryskiwana barwionym na czerwono masłem kakaowym co tworzy matowy efekt zamszu na powierzchni.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny
Lawendowe wzgórze
Lawendowe wzgórze

Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z czarną porzeczką, mus śmietanowy na białej czekoladzie puree bananowym , konfitura z czarnej porzeczki.
Standardowo monoporcja jest spryskiwana barwionym na fioletowo masłem kakaowym co tworzy matowy efekt zamszu na powierzchni.
Ta monoporcja jest wykonywana z tych samych składników co tort o tej nazwie. Smakuje bardzo podobnie ale nie identycznie co wynika z innego ułożenia warstw niż w torcie w którym jest dodatkowo jeszcze biszkopt jasny
Niebo
Niebo

Opis produktu
Musy śmietanowe z białej czekolady z serkiem mascarpone - jeden z pulpą z mango, drugi lekkim z kajmakiem. Konfitura truskawkowa własnej roboty. Na spodzie biszkopt migdałowy z kakao a na nim chrupka warstwa z orzecha laskowego, czekolady i prażynek.
Niebo zwykle oblewamy glasażem w kolorze lekko różowym. Glasaż to błyszcząca polewa naszej roboty.
Zdjęcie są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Fragola
Fragola

Opis produktu
Musy śmietanowo-jogurtowy na bazie białej czekolady z pulpą truskawkową i warstwa jasna. Warstwa delikatnie zżelowanej pulpy truskawkowej. Na spodzie biszkopt.
Standardowo tort oblewany naszej roboty glasażem w kolorze czerwonym.
Dekoracja zależy od dostępności surowców i fantazji cukiernika :)
Łza Syreny
Łza Syreny

Opis produktu
Musy śmietanowe z białą czekoladą - jeden z pastą z orzecha laskowego drugi z pulpą z gruszki. Warstwa konfitury z czarnej porzeczki. Na spodzie ciemny biszkopt
Standardowo monoporcja jest oblewana zielonym glasażem
Perła
Perła

Opis produktu
Na spodzie czekoladowe sable (kruche) na mące gryczanej. Na nim mus śmietanowy na białej czekoladzie z pulpą z ananasa. W środku jest też warstwa konfitury ananasowej ze świeżego ananasa oraz warstwa kokosowa wykonana z mleczka kokosowego i wiórek kokosowych, lekko zżelowana żelatyną. Wykończenie : warstwa śmietanowa oblewana jest glasażem w żółtym kolorze.
Uwagi dodatkowe
Monoporcja wykonana jest z surowców bezglutenowych. Ze względu na to jednak że nasza pracownia nie jest bezglutenowa i tort nie jest wykonywany w warunkach zapewniających brak kontaktu z glutenem (narzędzia, migracja mąki w powietrzu) nie możemy nazwać Perły produktem bezglutenowym tylko wykonanym z produktów bezglutenowych.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Mojito
Mojito

Opis produktu
Mus śmietanowy na białej czekoladzie z sokiem z limonki. W środku: a) warstwa galaretki z soku z limonki b) warstwa kremu angielskiego z serkiem mascarpone z miętą.
Wykończenie : Natrysk czekoladowy w dwóch kolorach (zielony i żółty) tworzący efekt zamszu . Na spodzie ciemny biszkopt
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Gruszka
Gruszka

Opis produktu
Na spodzie czekoladowe brownie. Na nim mus śmietanowy na białej czekoladzie z pulpą z gruszki . W środku warstwa gruszki karmelizowanej z cynamonem.
Całość oblana zielonym glasażem z odrobiną pasty pistacjowej
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Pistacja
Pistacja

Opis produktu
Na spodzie czekoladowe brownie. Na nim mus śmietanowy na białej czekoladzie z pastą z pistacji 100% .
Całość oblana zielonym glasażem z odrobiną pasty pistacjowej
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
KarmeLove
KarmeLove

Opis produktu
Kruche maślane. Płynny słony karmel. Pektynowa galaretka gruszkowa. Karmelowy mus śmietanowy z żelatyną.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
3Czekolady
3Czekolady

Opis produktu
Trzy cieniutkie biszkopty z czekoladą. Trzy musy czekoladowe śmietanowe z czekoladą białą, mleczną i ciemną. Z góry natrysk czekoladowy tworzący efekt zamszu.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Skarb Azteków
Skarb Azteków

Opis produktu
Musy śmietanowe na bazie czekolady białej i deserowej. Biszkopt orzechowy na spodzie i w środku.
Royal
Royal

Opis produktu
Biszkopt (beza) migdałowy, chrupka warstwa z orzecha laskowego czekolady i prażynek, musy śmietanowe na bazie czekolady białej i deserowej przełożone biszkoptem orzechowym
Tarta cytrynowa
Tarta cytrynowa

Opis produktu
Klasyka:)...Kruche maślane. Konfitura z pomarańczy. Krem cytrynowy z serkiem mascarpone. Na górze beza włoska opalana płomieniem. Zwykle górę posypujemy liofilizatem z cytryny która dodaje kwasowości
Dwie wielkości : średnica 7 i 9 cm
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
Kremówka
Kremówka

Opis produktu
Cóż... całe historie są tworzone wokół tego ciastka. U nas prosto:) ciasto francuskie (niby proste ależ jaka to jest walka aby było delikatne, odpowiednio zlistkowane itd, itp). Między dwoma takimi blatami z ciasta francuskiego krem budyniowy.
Zdjęcia są poglądowe. Elementy dekoracji, ich ułożenie mogą się różnić co zależy od dostępności oraz fantazji cukiernika :)
W-Z
W-Z

Opis produktu
Biszkopty kakaowe. Bita Śmietana. Na górze cieniutka warstwa czekolady. Kolejna klasyka. Z Wikipedii...: Nazwa deseru powstała na przełomie lat 40. i 50. XX wieku, prawdopodobnie od warszawskiej trasy W-Z, w pobliżu której znajdowała się jedna z cukierni. Według innej teorii nazwa „wuzetka” pochodzi od skrótowca: „WZC”, którego rozwinięcie to „wypiek z czekoladą” albo „WZK” czyli „wypiek z kremem”.
Czarodziej
Czarodziej
Opis produktu
Biszkopty kakaowe. W środku bita śmietana z kakao. Wiśnie. Na górze biała bita śmietana.
Hiszpan
Hiszpan

Opis produktu
Dwie bezy. Pomiędzy nimi bita śmietana. Nic dodać...nic ująć...
Beza z owocami
Beza z owocami

Opis produktu
Beza na spodzie. Bita śmietana. Owoce- różne , zależnie od dostępności, sezonu itd. Dwie wielkości, dwie ceny:)
Dakłaz
Dakłaz

Opis produktu
Dwie bezy. Bita śmietana z budyniem i serkiem mascarpone - kawowa i kajmakowa. Owoce suszone, zalewane alkoholem : daktyle, żurawina. Orzechy
Napoleon
Napoleon

Opis produktu
Ciasto francuskie. W środku krem na białku z cukrem.
Babeczka kajmakowa
Babeczka kajmakowa

Opis produktu
Kruche gniazdko średnica 6,5 cm, krem kajmakowy
Babeczka miodowa
Babeczka miodowa

Opis produktu
Kruche gniazdko, krem kajmakowy
Tarta z bakaliami
Tarta z bakaliami

Opis produktu
Kruche maślane. W środku bakalie, karmelizowane z miodem. Orzechy włoskie, laskowe, morela, żurawina, migdały
Dwie wielkości : średnica 7 i 9 cm
Pischingier
Pischingier

Opis produktu
Teoretycznie klasyka gatunku ale tu mamy wafel ciemny - kakaowy. Przełożenie - kajmak
Nugat z orzechem laskowym
Nugat z orzechem laskowym

Opis produktu
Na spodzie ciemny, kakaowy wafel. Na nim klasyczny nugat lwowski. Na nim orzechy które są zalane nugatem z orzecha laskowego